Пропонована інженерна методика розрахунку ефективності руйнування бетону в залежності від параметрів імпульсу напруги та класу бетонів - Гладков, Віктор Семенович; Гученко, Олександр Анатолійович; Шестеріков, О. В.; Яковенко, І. В. (НТУ "ХПІ", 2007)
Запропоновано інженерну методику розрахунку ефективності руйнування бетону при дії імпульсів напруги наносекундного діапазону в залежності від параметрів імпульсів та класу бетону, яка побудована на базі урахування електричного пробою повітряних пор у товщі бетонів.

Engineering procedure for calculation of efficiency of destruction of concrete under the action of voltage pulses of nanosecond range depending on pulse parameters has been proposed. The procedure is based on taking into account electrical breakdown of air pores in depth of concrete.
Keywords: імпульсний електричний пробій; повітряні пори; імпульсна корона; імпульсне живлення