Оценка надежности вращающихся изделий - Ламнауэр, Наталия Юрьевна; Пташный, О. Д.; Созонов, Ю. И. (НТУ "ХПИ", 2008)
Запропонована модель надійності виробів, що обертаються, яка враховує внутрішні та зовнішні впливи. Знайдені оцінки параметрів цієї моделі, які дозволяють розв’язувати ряд практичних задач, пов’язаних з питаннями надійності виробів.

The model of reliability of wares which are revolvedis offered which takes into account the internal and external influencing. Estimations of parameters of this model are found which allow to settle the row of the practical tasks related to the questions of reliability of wares.
Keywords: прочность; износ; нагрузка; физико-статистическая модель; процесс вращения