Шляхи підвищення ефективності використання відходів деревини - Дзядикевич, Ю. В.; Розум, Р. І.; Буряк, М. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2011)
В роботі висвітлено шляхи підвищення ефективності використання відходів деревини. Показано, що найбільш ефективним способом переробки відходів деревини є виготовлення з них паливних брикетів або гранул (пеллет), оскільки вони є екологічно чистим енергоресурсом і дозволяють споживачам не залежати від енергокомпаній монополістів і зовнішніх умов. Крім цього, це економічно виправданий шлях використання енергоресурсів.

In work ways of increase of efficiency of use of a waste of wood are reflected. It is shown that the most effective way of processing of a waste of wood is manufacturing from them fuel briquettes or granules as they are a non-polluting power resource and allow consumers not to depend on the power companies of monopolists and external conditions. Besides, it is economically defensible way of use of power resources.
Ways of increase of efficiency of utilization of wastes of wood
Keywords: паливно-енергетичні ресурси; енергозберігаючі технології; біопаливо; піролізні котли