Аналіз методів ціноутворення в електроенергетиці України - Білоцерківський, Олександр Борисович (НТУ "ХПІ", 2012)
В роботі досліджено сучасний стан електроенергетики України. Розглянуто принципи формування тарифів на електричну та теплову енергію. Наведено вимоги до системи тарифів на електричну енергію. Проаналізовано основні методи ціноутворення при виробництві та транспортуванні електроенергії, проведено їх порівняльний аналіз. Запропоновано нову модель ціноутворення електроенергії для населення, яка ґрунтується на розробці «тарифного меню».

The modern state of electroenergy of Ukraine is in-process investigational. Principles of forming of tariffs are considered on electric and thermal energy. System requirements over are brought tariffs on electric energy. The basic methods of pricing are analysed at a production and transporting of electric power, they are conducted comparative analysis. The new model of pricing of electric power for a population, that is base on development of "tariff menu", is offered.
Keywords: електроенергія; ціноутворення; тарифи; ціна; electroenergy; pricing; tariffs; cost