Стратегічне планування як процес визначення довгострокових перспектив розвитку підприємства - Побірей, Валентина Валентинівна (НТУ "ХПІ", 2016)
Проаналізовані та узагальнені підходи до трактування стратегічного планування і запропоновано власне визначення цього поняття. Розглянуто і узагальнено підходи до виділення етапів процесу стратегічного планування та визначення їхнього змісту. Показано значення диверсифікації для забезпечення довгострокового розвитку підприємств. Представлена систематизація цілей і форм диверсифікації діяльності підприємств.

In the article the approaches to the interpretation of strategic planning are analyzed and summarized and the own definition of the term is proposed. The approaches to dividing the strategic planning process into steps and identifying their content are considered and generalized. The importance of diversification for long-term development of enterprises is shown. Systematization of the purposes and forms of diversification of enterprises’ activities is presented.
Strategic planning as a process of determining the long-term prospects of the enterprise development
Keywords: процес стратегічного планування; диверсифікація; розвиток підприємств; strategic planning process; diversification