Початок розвитку ракетобудування і формування зварювання як провідної технології виготовлення ракет - Літвінов, О. П. (НТУ "ХПІ", 2008)
Розглянуто історію організації проектування і виготовлення ракет в СРСР і США наприкінці 1940-х–1950-х рр. Показано, як до вирішення проблем ракетобудування було залучено видатних конструкторів, виробничників. Висвітлено значення зварювальних технологій для досягнення необхідної якості ракет-носіїв.

The history projection and production of rockets organization in the USA at the end of 1940–1950-th has been learnt. Many famous constructers and producers were invited to solve the problems of rocket-construction is shown. The meaning of welding technologies is being overviewed to reach the necessary quality of rocket-carriers is illuminated.
Keywords: реактивна тяга; реактивні двигуни; ракети-носії; захисні оболонки; дугове зварювання