Уточнення сутності фінансових результатів та прибутку підприємства в обліку - Мардус, Наталія Юріївна (НТУ "ХПІ", 2014)
В статті розглянуто і уточнено аспекти трактування теоретико-методичних підходів до визначення сутності фінансових результатів та прибутку підприємства в бухгалтерському, управлінському та податковому обліку. Зроблено висновки, що прибуток являє собою позитивне (додатне) значення фінансового результату, яке свідчить про високу результативність господарської діяльності та ефективне використання капіталу.
Keywords: бухгалтерський облік; управлінський облік; податковий облік; аудит; management accounting; tax accounting; financial result; profit loss