Анотування та реферування англійського тексту - Тичина, Ніна Володимирівна; Мартинчук, Оксана Олексіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2016)
Даний посібник призначений для аспірантів, магістрів і студентів, що бажають навчитися складати англійською мовою анотації і реферати до статей за своєю спеціальністю. Мета посібника – навчити студентів і аспірантів розуміти зміст науково-популярних і технічних текстів і викладати зміст прочитаного у вигляді реферату або анотації. А також навчити їх користуватися лексико-синтаксичними кліше, найбільш характерними для мови певної галузі.
Annotating and abstracting the english text
Keywords: навчальний посібник; стійкі словосполучення; моделі анотування; індивідуальна робота; словосполучення; дієслова-оператори