Аналіз розвитку блогодидактики у нафтогазовій інженерії України - Білецький, Володимир Стефанович; Онкович, Ганна Володимирівна; Ткаченко, Микола Володимирович (LLC Scientific Publishing Center "InterConf", 2024)
Аналіз набутого досвіду професійно–орієнтованих сторінок в соціальній мережі Фейсбук на прикладі нафтогазової галузі. Для досягнення поставленої мети автори ставлять завдання – порівняти стан одного з найбільш розвинених у мережі Фейсбук фахово-орієнтованого українського ресурсу «Нафтогазова освіта» у 2019 і 2023 роках і на основі цього зробити висновки стосовно його розвитку. Методика. Огляд, контент–аналіз фахових блогів у ресурсі Фейсбук. Результати. На прикладі підготовки спеціалістів для нафтогазової сфери висвітлено результати використання інженерної блогодидактики, зокрема, Фейсбуку, в освітньому процесі з метою розвитку медіакомпетентності фахівців. Наукова новизна. Введено в науковий обіг інформацію про досвід застосування фахових блогів з нафтогазової справи у соціальній мережі. Виконано порівняльний аналіз даних контент–аналізу блогу «Нафтогазова освіта» у 2019 і 2023 роках, показано ефективність блогу, його якісні і кількісні показники. Практична значимість. Подано конкретну інформацію з практики створення і застосування фахового блогу нафтогазового спрямування «Нафтогазова освіта» у Фейсбук.
Keywords: соціальна мережа; Фейсбук; блог; нафтогазова освіта; освітній простір; медіаосвітня технологія; медіадидактика; професійно-орієнтована медіаосвіта; педагогічна блогодидактика; інженерна блогодидактика; нафтогазова інженерія