Концептуальні підходи до організації підготовки наукових та науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації - Тверитникова, Олена Євгенівна; Демідова, Юлія Євгенівна (НТУ "ХПІ", 2015)
Розглянуто особливості формування системи підготовки і атестації наукових та науково-педагогічних кадрів електротехнічного профілю в провідних вищих технічних навчальних закладах України та Інституті електродинаміки АН УРСР. На основі аналізу нормативно-правових документів та архівних матеріалів встановлено характерні ознаки функціонування інституту аспірантури та докторантури на тлі освітньої державної політики другої половини ХХ ст. Акцентовано увагу на ролі професійного середовища вищої електротехнічної школи в підготовці наукових кадрів.

The features of the formation of a system of training and certifica-tion of scientific and scientific-pedagogical staff in leading electrical profile of higher technical educational institutions of Ukraine and the Ukrainian Academy of Sciences Institute of electrodynamics. Based on the analysis of legal documents and archival materials found characteristic features of the functioning of the institute of post-graduate education on the background of the state policy of the second half of the twentieth century. Emphasize the role of the professional environment of higher electrical school in the training of scientists.
Improving the training and certification of scientific and scietific-pedagogical personnel
Keywords: аспірантура; докторантура; електротехнічна школа України; нормативно-правові документи; post-graduate; doctoral; scientific-pedagogical staff