Ґрунтознавство - Аверченко, Валентина Іллівна; Самойленко, Наталія Миколаївна (Мачулін, 2018)
Розглядаються основні питання теорії ґрунтів, що і базуються на сучасних уявленнях про ґрунтознавство. Обґрунтовано представлення ґрунтів як важливої складової біосфери та наведені головні їх властивості. Розглянуто зв’язок антропогенного впливу на ґрунти та погіршення ґрунтового покриву. Охарактеризовано земельні ресурси України, антропогенні зміни ґрунтів та заходи, спрямовані на збереження та відтворення родючості і цілісності ґрунтів та ін. Навчальний посібник призначений для студентів екологічного напрямку підготовки, що навчаються у вищих навчальних закладах технічного профілю.
Keywords: навчальний посібник; біосфера; Докучаєв В. В.; ґрунтоутворення; гранулометричний склад ґрунтів; властивості ґрунтів; класифікація ґрунтів; нормативно-законодавча база