Мистецтво як важливий чинник формування творчої особистості майбутнього інженера - Пономарьов, Олександр Семенович; Рощенко, О. О.; Левченко, В. І.; Черемський, Максим Петрович (Харківська державна академія дизайну та мистецтв, 2007)
Показано роль мистецтва у формуванні творчої особистості та розвитку креативних здібностей майбутнього інженера. Це слугує важливим чинником його професійної та особистісної самореалізації, досягнення життєвого успіху. В умовах ринкової економіки тільки творчий підхід до справи забезпечує конкурентоспроможність фахівця.

The role of art in forming of creative personality is shown and development of creative capabilities of future engineer. It serves as the important factor of his professional and personality self-realization, achievements of vital success. In market conditions only creative approach to business provides the competitiveness of specialist.
Art as important factor of forming of creative personality of future engineer
Keywords: мистецтво; творча особистість; естетичне виховання; креативність; конкурентоспроможність; art; creative personality; aesthetic education; creativity; competitiveness