Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з навчальної дисципліни "Основи теорії гідроприводу" - Крутіков, Геннадій Анатолійович; Стрижак, Мар'яна Георгіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Під навантажувальною характеристикою гідроприводу розуміють залежність швидкості руху (частоти обертання) робочого органу гідродвигуна від статичного навантаження на ньому. При встановленні регулюємого дроселя послідовно з виконавчим механізмом навантажувальна характеристика гідроприводу може мати принципово різний характер в залежності від того, працює напірний клапан в режимі запобіжного чи в режимі переливного.
Keywords: методичні вказівки; гідроприводи; навантаження; швидкість поршня; насос; вимірювання; дросель