Диагностика полимерных наноструктур неразрушающим нагружением - Науменко, М. А.; Бурмистр, М. В.; Дзюра, Е. А.; Науменко, А. П. (НТУ "ХПИ", 2010)
Показана принципова можливість інтерпретації результатів механічних випробувань відносно прояви наноструктури полімерних композиційних матеріалів. Надано взаємозв’язок результатів неруйнівного навантаження при повзучості та стану наноструктури, що дозволяє запропонувати механічні випробування у якості діагностування полімерного композиційного наноматеріалу.

The principal possibility of interpreting the results of mechanical tests against demonstration of nanostructure of polymer composite materials is shown. The relationship of results of non-destructive stress at creep and nanostructure condition is presented, what allows to suggest mechanical testing as a diagnostics of polymer composite nanomaterial.
Keywords: нанопроизводство; деформация; полимерные композиционные материалы; ползучесть; механические испытания