Контактна взаємодія деталей машин з витягнутими контактними областями - Негробова, Н. Б.; Ткачук, Микола Анатолійович; Ткачук, Микола Миколайович (НТУ "ХПІ", 2011)
Для випадку контакту тіл з близькими радіусами кривизни вздовж одного з головних напрямів запропоновано загальну постановку контактної задачі. Здійснено параметризацію задачі відносно геометричних розмірів контактуючих тіл та радіусів їх кривизни. Проілюстрована поведінка розмірів контактних зон і розподілу контактного тиску при контактній взаємодії тіл з близькими радіусами.

General formulation of contact problem was proposed for the bodies with the close radius of curvature along one of the main directions. Geometric dimensions of the contacting bodies and the curvature radius were parameterized. Behavior of contact zones and the distribution of contact pressure during the contact interaction of the bodies with close radius was illustrated.
Keywords: радіус кривизни; тиск контактний; поверхня контактна; деталі машин