Проблема морального вибору особистості: теоретичний аспект - Підбуцька, Ніна Вікторівна (Миколаївський державний університет ім. В. О. Сухомлинського, 2008)
У статті автор розкриває сутність морального вибору особистості, який складається з потреби, мотиву, вчинку, оцінки і самооцінки. Акцентується увага на тому, що при прийнятті рішення людина повинна керуватися суспільно корисними, а не егоїстичними мотивами. Вказується на самооцінку вчинку, як на одну з самих важливих складових морального вибору.

In the article an author exposes essence of moral choice of personality, which consists of necessity, reason, act, estimation and selfappraisal. Attention on that at the decision-making a man must follow is accented it is public useful, instead of by not egoistical reasons. It is specified on the self-appraisal of act, as on one of the most important constituents of moral choice.
Problem of moral choice of personality: theoretical aspect
Keywords: прийняття рішення; суспільно корисні мотиви; потреби; інтереси; мотив; moral choice of personality; decision-making; accented it is public useful