Електросинтез каталітично активного електрода поліанілін-паладій - Байрачний, Борис Іванович; Ляшок, Лариса Василівна; Афоніна, Ірина Олександрівна; Щічка, Г. М.; Орєхова, Тетяна Василівна (НТУ "ХПІ", 2009)
Запропоновано використання метода електрохімічної полімеризації для формування електропровідникових плівок поліаніліну на різних підкладках і в електролітах, а також досліджена можливість диспергування паладію в полімерну матрицю. Досліджена електрохімічна поведінка Pd-Пан-систем (Пан – поліанілін), які синтезуються при електроосаджені паладію на Пан-ГрБ-електрод (ГрБ – графітизований бутилкаучук).

The use of method of electrochemical polymerization for forming of electrospending films of polianilina on different electrodes and electrolytes is offered, and also possibility of dispersion of palladium in a polymeric matrix is explored. The electrochemical behavior of Pd-Pan-Systems (Pan – polianilin), formed by electrodeposition of palladium on Pan-GRB-electrode is explored (GRB – grafitizing butyl rubber).
Keywords: електрохімія; провідникові полімери; поліанілін; електрохімічна полімеризація