Математическая модель накладного трансформаторного вихретокового преобразователя - Хорошайло, Ю. Е.; Светличный, Виталий Анатольевич (НТУ "ХПИ", 2011)
У роботі запропонована аналітична модель взаємодії накладного трансформаторного перетворювача і плоского, однорідного, неферомагнітного об'єкта. Вихрострумовий перетворювач і зона контролю об'єкта представлені у вигляді еквівалентної електричної схеми і трьох кільцевих еквівалентних витків. Визначено залежність вихідного сигналу від електричного струму, частоти, взаємних індуктивностей.

In the work proposed an analytical model of the interaction of the transformer superimposed eddy current transducer and a flat, uniform, nonferromagnetic object. Eddy-current converter and control zone of the object represented in the form of equivalent circuit and three-ring equivalent turns. The dependence of the output signal from an electric current, frequency, and mutual inductances.
Keywords: вихретоковые измерительные преобразователи; электронная промышленность; электромагнитное поле; объект контроля; параметрические преобразователи; трансформаторные преобразователи