Взаємодія філософії, науки, мистецтва і релігії – парадигма сучасного світорозуміння, світосприйняття і світобудови - Пазиніч, Станіслав Миколайович (НТУ "ХПІ", 2008)
В статті розглядається проблема відповідальності науки в сучасному наукознавстві, в житті новочасного суспільства. Ставиться проблема про істотне підвищення рівня зв'язку науки з мораллю, релігією, естетикою й правом, тобто з усіма формами суспільної свідомості. Наголошується питання про взаємодію філософії з наукою, мистецтвом, релігієюі, взагалі, з різними галузями і типами світової культури через зв'язок яких найбільше виявляє свою сутність філософія.

The problem of science responsibility in present day science of science is given. The problem of importance of increasing level of collaboration science with moral, religion, aesthetic and justice is affected. The question aboutinteraction of philosophy with science, art, religion is accented.
Keywords: моралль; форми суспільної свідомості; культура; техногенна цивілізація; моральні табу