Електромагнітні і електромеханічні процеси в асинхронному двигуні при живленні його від джерела струму - Морозов, Дмитро Іванович; Шевченко, Іван Степанович; Самчелеєв, Юрій Павлович (НТУ "ХПІ", 2013)
Проведено порівняння електромагнітних процесів в асинхронному двигуні при живленні його від джерела напруги та струму при різних ковзаннях. Розглянуті електромеханічні процеси пуску та накиду навантаження при живленні двигуна від джерел двох типів. Показано, що на малих швидкостях процеси більш швидкі при живленні машини від джерела струму, а на швидкостях, близьких до синхронної – від джерела напруги.
Keywords: розробники електроприводів; асинхронні машини; електромагнітний момент; накид навантаження; процеси загасання коливань