Експлуатаційні властивості захисних покриттів на основі кремнійорганічного полімеру та дисперсного наповнювача - Круглицька, В. Я.; Пахомова, В. М.; Осьмаков, О. Г. (НТУ "ХПІ", 2010)
Показана можливість використовування модифікованого клиноптилоліту як загусника кремнійорганічного лаку, при чому кількість наповнювача можна довести до високих ступенів наповнення,не погіршивши при цьому фізико-механічних характеристик композиції. Розглянуто взаємозв'язок реологічних характеристик вивчених композицій та ступінь структурованості цих систем.

The possibility of usage updated ceolit as densifier of an organosilicone varnish is rotined, at what the amount of filling agent can be reduced in high scales of filling up, not having worsened thus of the physical-mechanical performances of composition. The intercoupling of the rheological performances of the learnt compositions and extents of structuredness of systems is reviewed.
Keywords: модифікований клиноптилоліт; кремнійорганічні лаки; загусники; реологічні характеристики; композиційні матеріали; поліорганосилоксани