Анатомія нервової системи та вищої нервової діяльності. Частина 1 - Хавіна, Ірина Валер'ївна; Гура, Тетяна Віталіївна; Чебакова, Юлія Григорівна (ФОП Панов А. М., 2020)
У першій частині курсу "Анатомія нервової системи та вищої нервової діяльності" детально вивчається та аналізується інформація про нервові клітини, процеси збудження та гальмування у нервовій системі. У другій частині курсу вивчається філогенез та онтогенез нервової тканини та відділів нервової системи, а також процеси регенерації та дегенерації нервової тканини. Третя частина курсу (анатомія відділів нервової системи людини) присвячена морфофізіологічним характеристикам відділів головного та спинного мозку. Також у третьому розділі розглядаються вікові особливості розвитку нервової системи та механізми і типи іннервації органів.
Keywords: навчальний посібник; фізіологія; еукаріотична клітина; нервова тканина; збудження нервової системи; гальмування нервової системи; трансмембранний транспорт; нейрологія; синапси