Кондиціювання та вентиляція повітря - Братута, Едуард Георгійович; Ганжа, Антон Миколайович; Круглякова, Ольга Володимирівна; Чубарова, Вікторія Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2009)
У тексті лекцій систематизовані матеріали, що включають елементи термодинаміки вологого повітря, основи теплового та вологісного балансу приміщень, основні способи забезпечення штучного клімату в житлових і виробничих приміщеннях, а також термодинамічні й схемні рішення процесів кондиціювання. Даються основи теорії й інженерних рішень стосовно природної і штучної вентиляції будинків. Призначено для студентів енергомашинобудівного факультету спеціальності 7.090510 "Теплоенергетика" та 7.000008 "Енергетичний менеджмент".
Keywords: системи кондиціювання повітря; термодинаміка вологого повітря; тепловий баланс приміщень; вологісний баланс приміщень; вологість повітря; методи обробки повітря; кондиціонери; форсункові кондиціонери; фільтри; калорифери; повітронагрівачі; вентиляція; повітрообмін; витяжні системи вентиляції