Биогазовые технологии и их роль в экономике агропромышленного производства Часть 3. Оценка экономической эффективности использования биогазовых установок - Семененко, Иван Васильевич; Зинченко, Мария Георгиевна (НТУ "ХПИ", 2006)
Стаття є останньою в циклі статей "Биогазовые технологии и их роль в экономике агропромышленного производства". В ній відображені сучасні підходи до оцінки еколого-економічної ефективності біогазових технологій. Показано, що висока рентабельність цих технологій і якість вироблених органічних добрив дозволяє створити на селі більш ефективну економіку за рахунок виробництва практично безкоштовного палива, підвищення врожайності сільськогосподарських культур, значно-го поліпшення екологічної і соціальної сфер життя.

Article – last in cicle of articles "Biotgases technologies and their role in the economy of agroindustrial production". In her modern approaches are reflected to the estimation of ecologe – economic efficiency of technologies of biotgases. It is rotined that high profitability of these technologies and quality of producible organic fertilizers allows to create on a mud flow more effective economy due to a production practically of free fuel, increase of the productivity of agricultural cultures, considerable improvement of ecological and social spheres of life.
Keywords: рыночная экономика; материалоёмкость продукции; природно-климатические условия; эксплуатация; биогаз; экономический эффект; температура