Роль інновацій у підвищенні потенціалу банківської системи України - Редька, С. І. (НТУ "ХПІ", 2012)
У науковій статті автор розглянув процес формування інноваційного менеджменту на ринку банківських послуг, обґрунтував концептуальну побудову та привів практичні рекомендації щодо вдосконалення діяльності банківських установ на ньому. Під час дослідження узагальнено системні взаємозв’язки інноваційного розвитку економіки з становленням банківської системи, розкрито сутність інноваційно орієнтованих інструментів як економічної категорії та досліджено їх роль в процесі формування ринку банківських послуг. Визначено тенденції та основні напрямки розвитку банківських послуг для формування стратегії інноваційного банківського менеджменту в Україні. Запропоновано механізми підвищення потенціалу банківської системи під час регулювання та контролю за інноваційною діяльністю для реалізації програм стимулювання інноваційного менеджменту.

In the scientific article an author considered the process of forming of innovative management at the market of bank services, grounded a conceptual construction and brought practical recommendations over in relation to perfection of activity of bank institutions on him. During research generalized system intercommunications of innovative development of economy with becoming of the banking system, essence of the innovative oriented instruments is exposed as an economic category and investigational their role in the process of forming of to the market of bank services. Tendencies and basic directions of development of bank services are certain for forming of strategy of innovative bank management in Ukraine. The mechanisms of increase of potential of the banking system are offered during adjusting and control after innovative activity for realization of the programs of stimulation of innovative management.
Keywords: інноваційна технологія; інноваційні інструменти; банківський менеджмент; стратегічне планування