Специализированная автоматизированная система и расчетно-экспериментальное исследование корпусных элементов станочных приспособлений для оснащения станков фрезерно-сверлильной группы - Ткачук, Николай Анатольевич; Артемов, И. В.; Ищенко, О. А.; Ефимов, Г. Н. (НТУ "ХПИ", 2006)
На основі системного підходу до проектування елементів технологічних систем сформульована задача розрахунково-експериментального дослідження верстатних пристосувань. На прикладі пристосувань для фрезерних верстатів продемонстровано можливість забезпечення високої їх жорсткості.

On the basisof system approach to design of elements of technological systems the task of calculation-experimental research of machine-tools devices is formulated. A possibility of providing of high rigidity of devices for millings machinesis shown on its example.
Keywords: точность обработки деталей; переналаживаемая технологическая оснастка; жесткостные характеристики; гибкие технологические системы; станки с ЧПУ