Перекладацька адекватність в аспекті трансляції семантики абстрактних дієслів у науково-технічному тексті - Дегтярьова, В. С. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2021)
У статті розглянуто визначення поняття «абстрактна лексика», схарактеризовано особливості та функціональні характеристики науково-технічного тексту, досліджено основні способи перекладу абстрактних дієслів у англомовних науково-технічних текстах. Дослідження визначає випадки вживання та виконувані функції абстрактної лексики на прикладі дієслів в українській і англійській мовах.

The article reveals the concept of «abstract vocabulary», describes the features and functional characteristics of a scientific and technical text, explores the main ways of translating abstract verbs in English scientific and technical texts. The research determines the cases of use and performing functions of abstract vocabulary on the example of verbs in Ukrainian and English.
Translation adequacy in the aspect of translation of semantics of abstract verbs in a scientific and technical text
Keywords: абстрактна лексика; абстрактні дієслова; науково-технічний текст; неолексеми; переклад; перекладацькі трансформації; перекладний відповідник; термін; термінологія; abstract vocabulary; abstract verbs; scientific and technical text; neolexems; translation; translation transformations; translation equivalent; term; terminology