Методичні вказівки до виконання практичних робіт з курсу "Бізнес-консалтинг" - Васильцова, Світлана Олександрівна (Моделіст, 2021)
Бізнес консультування це особливий напрям професійної діяльності і являє собою експертну допомогу з боку фахівців з управління та покликане на основі наукового аналізу конкретних виробничих ситуацій виробити найбільш прийнятні шляхи підвищення ефективності роботи або прибутковості підприємства та способи їх впровадження, використовуючи досягнення сучасної управлінської науки. Необхідність створення курсу "Бізнес - консалтинг" обумовлена роллю, яку відіграє інститут бізнес консультування в бізнесі сучасних організацій. При переході від індустріальної економіки до економіки знань, що відрізняється більшою мінливістю і креатівізаціей соціально-економічних явищ і процесів, адекватність бізнес рішень і процедур менеджменту стає визначальним фактором конкурентоспроможності організацій. Як до систем менеджменту, так і безпосередньо до консультантів пред'являються все більш жорсткі вимоги, що стосуються їх рівня компетентності, гнучкості та здатності використовувати оригінальні, нетипові інструменти управління.
Keywords: методичні вказівки; Інститут консультування; ринок консалтингових послуг; консалтинговий цикл; фінансове планування