Концепція моделювання логістичного управління постачанням сил сектору безпеки і оборони держави - Сисоєв, Володимир Вікторович (ВД "ІНЖЕК", 2015)
Логістична сутність процесу постачання сил сектору безпеки і оборони держави в умовах ринкової економіки зумовлює використання механізму логістичного управління, який забезпечує формування логістичних потоків, систем і ланцюгів шляхом системної інтеграції та просторово-часового збалансування потокових процесів за рахунок глобальної оптимізації ресурсів єдиної системи матеріально-технічного забезпечення. Розроблена концепція моделювання ґрунтується на системі концептуальних положень, що відображають характерні властивості логістичного управління постачанням, принципи та мету його моделювання, характеризують різноманіття підходів і методів моделювання архітектури єдиної системи матеріально-технічного забезпечення та управління логістичними процесами у сфері постачання з урахуванням їх потокового характеру та взаємодії. Запропонована система багаторівневого моделювання, яка поєднує в цілісному багатоетапному процесі дослідження та вдосконалення логістичного управління постачанням концептуальні, структурні, функціональні та оціночні моделі, що спрямовані на вирішення завдань логістичного управління. Визначено комплекс моделей, що забезпечують відображення основних параметрів і характеристик єдиної системи матеріально-технічного забезпечення та процесу постачання з урахуванням взаємозв'язків їх складових і ключових факторів впливу, пізнання їх суті, організації та функціонування, пошук ефективних рішень та досягнення цілей логістичного управління щодо підтримання максимально можливих рівнів спроможності організаційних утворень сил сектору безпеки і оборони держави виконувати завдання за призначенням за рахунок мінімізації логістични

Logistical character of the process of supplying the forces of the state security and defense sector in conditions of the market economy predetermines using the mechanism of logistics management, which ensures formation of logistical flows, systems and chains by means of system integration and spatial-temporal balancing of the flow processes due to the global optimization of resources in the unified system of logistics. The developed concept of simulation is based on the system of conceptual provisions reflecting the characteristic features of the logistics supply management, principles and objectives of its simulation, describes the variety of approaches and techniques of simulating the architecture of the unified logistics system and management of the logistics processes in the field of supply in view of their flow character and interaction. The system of multi-level simulation, which combines in the holistic multi-step process of research and improvement of logistics supply management the conceptual, structural, functional and evaluation models directed at the solving the tasks of logistics management, has been offered. There has been determined the complex of models providing a display of basic parameters and characteristics of the unified logistics system and supply process taking into account the relationship of their components and the key factors of influence, knowledge of their nature, organization and operation, search for effective solutions and achievement of the logistics management objectives on maintaining the maximal possible levels of ability of organized entities of the forces of the state security and defense sector to carry out their missions by means of minimizing logistics costs and improving the customer service quality under the given conditions of the unified system of logistics.
The Concept of Simulating the Logistics Management of Supplying the Forces of the State Security and Defense Sector
Keywords: концепція моделювання; постачання; логістичне управління; матеріальнотехнічне забезпечення; simulation concept; supply; logistics management