Анализ адекватности математической модели механизма путем сравнения с косвенными экспериментальными данными - Медведев, Николай Григорьевич; Сериков, Владимир Иванович; Протасов, Роман Васильевич (НТУ "ХПИ", 2007)
У статті обґрунтований і описаний метод оцінки кінематичних параметрів механізму за допомогою непрямих даних, які отримані в ході проведення низки експериментів. Доведено, що такий підхід має малу похибку через прогнозованість похибки вимірювального ланцюга.

In the article method of mechanism kinematics parameters estimation is grounded and described using experimental substituted data. It is proved that suchapproach has a small error in connection with a prediction of measuring chain error.
Keywords: незамкнутый двухзвенник; одномассовая система; вращательное движение; уравнение Лагранжа