Магнитное поле спирального генератора импульсов высокого напряжения - Резинкин, Олег Лукьянович (НТУ "ХПИ", 2011)
Наведені результати експериментального дослідження магнітних полів фізичних моделей спіральних генераторів імпульсів високої напруги пласкої та циліндричної конструкції. Досліджений вплив феритового осереддя на вихідну напругу та параметри імпульсного магнітного поля спірального генератора у режимі збуджених вільних коливань.

The results of magnetic fields physical modeling for spiral high voltage pulsers with cylindrical and flat configuration are represented. Influence of ferrite core presence on output voltage and parameters of pulsed magnetic field of spiral pulser in free oscillations regime is investigated.
Keywords: емкостные накопители энергии; цилиндрическая компоновка; сердечник; феррит; ГИН