Методичні вказівки до лабораторних занять з дисципліни "Машини та апарати хімічних, переробних та харчових виробництв". Тематичний блок "Ректифікаційні та абсорбційні колонні апарати" - Моїсєєв, Віктор Федорович; Манойло, Євгенія Володимирівна; Пономарьова, Наталія Георгіївна; Шкоп, Андрій Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Деякі технологічні процеси (наприклад, сушіння, адсорбція та ін.) проводяться у міжфазному контакті. При цьому на їх протікання витрачається багато часу. Але такі процеси можна інтенсифікувати, якщо здійснювати їх в режимі псевдозрідження. Лабораторна робота присвячена визначенню умов реалізації псевдозрідженного шару зернистого матеріалу.
Keywords: методичні вказівки; ректифікаційні колонні апарати; абсорбційні колонні апарати; машинне обладнання; псевдозрідженний шар зернистого матеріалу; гідравлічний опір