Стратегія екосоціальних теорій учіння і виховання в наукових дослідженнях теоретиків-педагогів Франції - Зязюн, Л. І. (НТУ "ХПІ", 2010)
Аналізується питання про вирішення людством екологічних проблем на зорі ХХІ століття в глобальній організації планети Земля засобами освітньо-виховної системи. При цьому необхідно дотримуватися важливого педагогічного принципу: екологічно згуртована свідомість людства повинна підтримуватися культурою людських відносин, звільнених від агресії, що править сучасним світом.

It is analysed a question about the decision of ecological problems humanity on sunset XXI age in global organization of planet Earth by facilities оf educationally system. So that is why it is necessary to adhere the important рedagogical principle: the ecologically united consciousness of humanity must be supported the culture of human relations, exempted from aggression which governs the modern world.
Strategy theories ekosotsialnoy exercises and training in the scientific study theoretical-teachers of France
Keywords: екологія виховання; моделі шкіл; соціальна практика; праця; екосуспільство; системний підхід