Історія розвитку сертифікації енергомашинобудівної продукції в ряді промислово розвинутих країн та її перспективи в Україні - Єфімов, Олександр В'ячеславович; Тютюник, Лариса Іванівна; Іванова, Лідія Анатоліївна (НТУ "ХПІ", 2009)
Розглянуті історія розвитку сертифікації енергомашинобудівної продукції, статус та її особливості в ряді промислово розвинутих країн. Проведенo аналіз та оцінено перспективи розвитку сертифікації енергетичного обладнання в Україні.

Considered history of development of certification of power machine-building products, status and its features in a number of the industrially-developed countries. The analys prospects of development of certification of power equipment in Ukraine is conducted.
Keywords: продукція; якість; споживачі; виробництво; марка торгова; клеймування; стандарт