Методика оптимізації етапу адаптації тайських боксерів з використанням індивідуального підходу - Церетелі, Вікторія Олександрівна; Церетелі, Давід Нугзарович (ФОП Панов А. М., 2016)
Незважаючи на зростаючу популярність тайського боксу серед молоді та дорослого населення, необхідно відзначити, що наукове обґрунтування методик тренування залишає бажати кращого. В даний час, як показує практика, підготовка тайських боксерів здійснюється на основі загальних положень теорії спорту. Разом з тим, в цьому виді спорту недостатньо вивчені особливості змагальної діяльності, необхідна розробка методики навчання базовій техніці, вимагають дослідження питання оптимальної побудови навчально-тренувального процесу, розвитку і контролю фізичних якостей. Крім того, існує нагальна потреба в обґрунтуванні раціональної побудови тренувального процесу з урахуванням індивідуальних особливостей організму. Особливо актуальними є питання адаптації тайських боксерів до змагальних навантажень в процесі підготовки до змагань.
Keywords: спорт; фізична культура; навчально-тренувальний процес; єдиноборства; тренування