Трамбовані вугільні шихти - Мукіна, Наталія Володимирівна; Мірошниченко, Денис Вікторович (Товариство з обмеженою відповідальністю "Планета-Прінт", 2021)
Технологія трамбування вугільних шихт, яка розроблена в Європі і яка застосовується в даний час, в основному, в Китаї та Індії, дозволяє використовувати підвищену кількість вугілля з високим вмістом летких речовин (газового), а також інертних добавок, таких як нафтовий кокс і антрацит, без їх негативного впливу на якість одержуваного доменного коксу.

Coal charge ramming technology, which is developed in Europe and is currently used mainly in China and India, allows the use of increased amounts of coal with a high content of volatile substances (gas), as well as inert additives such as petroleum coke and anthracite, without their negative impact on the quality of the resulting blast furnace coke.
Compacted coal charges
Keywords: трамбування вугільних шихт; вугільні шихти; кокс; механічна міцність коксу; ramming of coal charge; coal charge; coke; mechanical strength of coke