Роль краудсорсингу у створенні інноваційних продуктів у бізнесі - Другова, Олена Сергіївна; Клепікова, Світлана Володимирівна; Борисова, Валентина Іванівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У статті досліджено роль краудсорсингу як інструменту створення інноваційних продуктів у бізнесі. Автор аналізує сучасні підходи до організації краудсорсингових платформ та їхнього впливу на ефективність бізнес-процесів. Виявлено основні переваги використання краудсорсингу, серед яких доступ до глобального експертного потенціалу, зниження витрат на розробку, прискорення впровадження інновацій та підвищення якості управлінських рішень. Розглянуто виклики, які супроводжують впровадження краудсорсингових ініціатив: організаційним труднощам, питанням контролю якості ідей, інтеграції результатів у внутрішні процеси компаній, а також захисту конфіденційної інформації.

The article explores the role of crowdsourcing as a tool for creating innovative products in business. The author analyzes modern approaches to organizing crowdsourcing platforms and their impact on the efficiency of business processes. Key advantages of using crowdsourcing are identified, including access to global expertise, reduction of development costs, acceleration of innovation implementation, and improvement of managerial decision-making quality. The challenges associated with implementing crowdsourcing initiatives are also considered, such as organizational difficulties, quality control of ideas, integration of results into internal business processes, and the protection of confidential information.
The role of crowdsourcing in creating innovative products in business
Keywords: краудсорсинг; краудсорсинг; бізнес-процеси; цифровізація; конкурентоспроможність; crowdsourcing; innovation; business processes; digitalization; competitiveness