Кіщенко, Володимир АнатолійовичЛевчук, Ірина ВолодимирівнаГолубець, Ольга ВалеріївнаТимченко, Валентина КузьмівнаКуниця, Катерина Вікторівна2016-11-242016-11-242015Методологія виявлення домішки курячого жиру у соняшниковій олії / В. А. Кіщенко [та ін.] // Технологічний аудит та резерви виробництва. – 2015. – № 6/4 (26). – С. 4-8.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/24881У статті представлено результати дослідження щодо можливості використання методів визначення жирнокислотного, ацилгліцеринового і складу стеринової фракції для виявлення фальсифікації соняшникової олії курячим жиром. Показано, що основним методом виявлення фальсифікації є метод визначення складу стеринової фракції, який дозволяє виявити навіть 0,5 % сторонньої домішки тваринного походження, а додатковим — метод визначення індивідуального ацилгліцеринового складу.ukфальсифікаціяацилгліцеринфракція стериноваМетодологія виявлення домішки курячого жиру у соняшниковій оліїArticle10.15587/2312-8372.2015.53279