Методологія виявлення домішки курячого жиру у соняшниковій олії - Кіщенко, Володимир Анатолійович; Левчук, Ірина Володимирівна; Голубець, Ольга Валеріївна; Тимченко, Валентина Кузьмівна; Куниця, Катерина Вікторівна (Технологический центр, 2015)
У статті представлено результати дослідження щодо можливості використання методів визначення жирнокислотного, ацилгліцеринового і складу стеринової фракції для виявлення фальсифікації соняшникової олії курячим жиром. Показано, що основним методом виявлення фальсифікації є метод визначення складу стеринової фракції, який дозволяє виявити навіть 0,5 % сторонньої домішки тваринного походження, а додатковим — метод визначення індивідуального ацилгліцеринового складу.
Keywords: фальсифікація; ацилгліцерин; фракція стеринова