Шпинель MgAl₂O₄ – сырье для высококачественных неформованных огнеупоров - Бондаренко, А. А.; Кобец, Н. Ю. (НТУ "ХПИ", 2006)
В статті запропоновані результати літературного огляду по характеристикам шпінелі і по її використанню для виготовлення кераміки і шпінельних вогнетривів і в тому числі неформованих

In this article the analysis of literature sources about spinel characteristies and its use for producing the ceramies and refractories as well unmolded one has been presented.
Keywords: алюмомагнезиальная шпинель; температура плавления; керамика; металлургия; спекание; цементная промышленность