Комплексний аналіз поведінки системи "Свердловини-Тріщини-Пласт" в елементах площадного заводнення - Бомба, А. Я.; Сінчук, А. М. (НТУ "ХПІ", 2013)
З використанням теорії Баклея-Леверетта модифіковано комплексний підхід моделювання нелі-нійних процесів багатофазної фільтрації в елементах площадного заводнення на випадок інтен-сифікації притоку пластової рідини до свердловини за допомогою тріщин гідравлічного розриву. Проведено аналіз числових розрахунків перерозподілу відповідних фільтраційних характерис-тик: поля насиченості, фільтраційних витрат, квазіпотенціалу швидкості тощо та встановлено особливості протікання процесу витіснення при керуванні ним шляхом зміни параметрів тріщин гідравлічного розриву пласта.
Keywords: квазіконформне відображення; модель Баклея-Леверетта; тріщини гідророзриву; площадне заводнення