Формування у майбутніх інженерів-педагогів компетентності з проектування методик навчання електроенергетичних дисциплін - Корольова, Наталія Валеріївна (НТУ "ХПІ", 2013)
Статтю присвячено проблемі підвищення якості формування у майбутніх інженерів-педагогів компетентності з проектування методик навчання електроенергетичних дисциплін. Визначено, що для реалізації вимог державних стандартів вищої освіти, методична система повинна базуватися на моделі компетентності майбутніх інженерів-педагогів, яка містить систему компетенцій, що відображають ознаки знаннієвого, вміннієвого і особистісного компонентів; метод, який забезпечує формування компетентності з проектування методик навчання на репродуктивному і продуктивному рівнях; модель засобів управління процесом формування компетентності, яка забезпечує одночасне формування знань, умінь і професійно важливих якостей і покрокове управління навчально-пізнавальною діяльністю студентів.

Dissertation is devoted the problem of upgrading forming for the future engineers-teachers of competence from planning of methods of studies of electroenergy disciplines. Certainly, that for realization of requirements of state standards of higher education the methodical system includes the model of competence of future engineers-teachers, which contains the system of jurisdictions and represents the signs of knowledges, abilities and personality components of jurisdictions; method which provides forming of competence from planning of methods of studies on the genesial and productive levels of complication; model of facilities of process control of forming of competence, which provides the simultaneous forming of knowledges, abilities and professionally important qualities and step by step management of students educational-cognitive activity.
The formation of future engineers, teachers competence in designing teaching methods courses electricity
Keywords: система методична; модель; управління; процес навчальний; діяльність пізнавальна; electroenergy disciplines; methodical system; model of competence