The formation of anti-crisis program of the industrial enterprise based on innovative monitoring - Pererva, P. G.; Kobielieva, Tetiana (NTU"KhPI", 2016)
The mechanism antisavage management and sustainable development engineering pidpriemstva. Conducted analytical research of existing methods of restructuring and reorganizing industrial enterprises. The original classification of methodological approaches to the sustainable development of industrial enterprises the recommendations for justification of the most significant indicators of diagnostics of the crisis state machine-building enterprise with the use of correlation and regression analysis. Developed a comprehensive system of crisis monitoring through the use of trigonometric functions, which includes the most significant indicators and allows to mathematically reasonable intervals and in the anti-crisis terms to interpret the economic results of the company.

Розроблено механізм анткризового менеджменту та забезпечення сталого розвитку машинобудівного підприємства. Проведено аналітичні дослідження існуючих методів реструктуризації та реорганізації промислових підприємств. Запропоновано оригінальну класифікацію методичних підходів до забезпечення сталого розвитку промислового підприємства. Розроблено рекомендації по обґрунтуванню найбільш суттєвих показників діагностики кризового стану машинобудівного підприємства з використанням кореляційно-регресійного аналізу. Розроблено комплексну систему антикризового моніторингу на основі використання тригонометричних функцій, яка включає в себе найбільш значимі показники та дозволяє в математично обґрунтованих інтервалах та в антикризових термінах інтерпретувати економічні результати діяльності підприємства. Дослідження основних етапів еволюції концепції реструктуризації підприємства та їх характеристик дозволили зробити висновок про певні особливості сучасного етапу реструктуризації підприємств машинобудування, який авторами запропоновано називати інтеграційно-санаційною реструктуризацією і розроблено основні передумови цієї парадигми реструктуризації та обґрунтовано її відмінності від традиційних підходів.
Формування антикризової програми промислового підприємства на засадах інноваційного моніторингу
Keywords: sustainable development; crisis management; reorganization; restructuring; discriminant models; machine-building enterprises; cталий розвиток; антикризове управління; санація; реструктуризація; дискримінантні моделі; машинобудівні підприємства