Шляхи формування та визначення рівня сформованості інформаційно-технологічних компетентностей у студентів вищіх навчальних закладів - Тюріна, В. О.; Морквян, І. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
В даній роботі розглянута необхідність формування інформаційно-технологічних компетентностей у майбутніх вчителів на заняттях з фундаментальних дисциплін. Проаналізований рівень їхньої сформованості у студентів гуманітарного вузу. Розглянуто методи інтерактивних технологій, які можна використовувати на заняттях з фундаментальних дисциплін для сприяння формуванню у студентів інформаційно- технологічних компетентностей для подальшого використання у майбутній професійній діяльності

The article deals with the necessity of the training of the future teachers’ informative and technological competences during the basic disciplines studies. The level of their generation in the Professional activity of the students of the humanitarian institution of higher education has been analyzed. The methods of the interactive technologies has been considered, which can be used during the basic disciplines studies for the training the students’ informative and technological competence for the future usage in the future professional activity
Paths of their forming and decision of level of formed of informative-technological kompetentnostey at the students visshih of educational establishments
Keywords: педагогічна майстерність; передача інформації; информаційний простір; інформатизація освіти; телекомунікаційні технології; інтерактивні технології