Вплив теплового удару на руйнування порід у привибійній зоні пласта - Огородніков, П. І.; Світлицький, В. М.; Іванків, О. О.; Синюк, Борис Борисович; Лисканич, М. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2006)
Розглянуто питання впливу теплового удару на руйнування порід у привибійній зоні пласта. Отримано рівняння росту тріщин при тепловому ударі та вираз для оцінки максимальної глибини проникнення тріщин у порівнянні її з глибиною пластичної деформації.
Keywords: теплова енергія; пластична деформація; температура; термічні напруження; тиск; коефіцієнт Пуассона; коефіцієнт теплопровідності