Злиття та поглинання міжнародних бізнес-структур - Томілін, Олександр Михайлович; Стельмах, Анна Сергіївна (Полтавський державний аграрний університет, 2024)
В доповіді обґрунтовано, що злиття передбачає створення нової юридичної або економічної сутності, в результаті якого об'єднуються ресурси та ділові операції обох компаній, що беруть участь у процесі. Поглинання ж означає, що одне підприємство поглинає інше, і як наслідок, поглинувша компанія стає юридичною та економічною спадкоємцем поглиненої. Ці процеси можуть бути складними з точки зору фінансів, права та управління, і вимагають глибокого аналізу та стратегічного планування з боку обох сторін, щоб забезпечити успішну реалізацію та інтеграцію об'єднаних бізнес-структур.
Keywords: міжнародне підприємництво; бізнес-структури; злиття та поглинання; світовий ринок