Особенности и место электроконсолидации прямым действием переменного тока в системе методов субмикро- и нанопорошкового спекания под давлением - Геворкян, Э. С.; Гуцаленко, Юрий Григорьевич (НТУ "ХПИ", 2010)
Розглянуто особливості спікання кераміки електроконсолідацією порошкового середовища під тиском, що забезпечує отримання високощільних матеріалів, включно конкурентоспроможні інструментальні застосування. Визначено місце вітчизняної методичної і техніко-технологічної розробки у системі відомих підходів і реалізацій швидкісного спікання субмікро- та нанокристалічних порошків.

Features of ceramics sintering by electroconsolidation of powder composition under pressure that ensures obtaining of high-density materials including competitive a in tool applications are considered. Position of the domestic methodical and technical-technological development at the system of the known approaches and implementations of rapid sintering of sub micro and nanocrystalline powders is defined.
Keywords: тонкодисперсные структуры; высокопрочность; тугоплавкие соединения; нанопорошки; нанопорошковая металлургия