Розробка мобільного застосунку для перевірки рівня знань англійської мови з використанням мови програмування Swift та фреймворку UIKit - Красуля, Дар'я Олексіївна; Іванченко, Ксенія Вікторівна; Іванченко, Дмитро Анатолійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Ця наукова робота спрямована на розробку та впровадження інноваційного мобільного застосунку, спрямованого на оцінку рівня знань іноземних мов. Основна мета дослідження полягала в створенні зручного та швидкого інструменту, який дозволяє користувачам не лише визначати свій рівень мовної компетенції, а й виявляти недоліки та визначати оптимальний шлях для подальшого вдосконалення. В ході дослідження було ретельно проаналізовано існуючі методики та системи оцінювання мовних навичок. На основі цього аналізу були сформульовані докладні функціональні та нефункціональні вимоги до розроблюваного програмного продукту. Вибір технічних та програмних інструментів, зокрема мови програмування Swift та операційної системи IOS, був обгрунтований їхньою актуальністю та можливістю створювати застосунки для всіх пристроїв у екосистемі Apple. Суттєвою частиною роботи було створення бази даних, використовуючи нереляційну систему Realm для мобільних пристроїв. Застосунок взаємодіє з даними у форматі JSON, що дозволяє ефективно завантажувати та відображати списки питань для користувачів. В процесі розробки використовувалися такі бібліотеки, як Foundation, UIKit, RealmSwift та інші, з метою забезпечення оптимальної продуктивності та надійності застосунку. Особлива увага приділялася створенню інтуїтивно зрозумілого та зручного інтерфейсу для користувачів. Процес розробки включав в себе ретельне проектування логіки та структури мобільного застосунку з метою забезпечення максимальної зручності під час використання. Однією з ключових частин дослідження було тестування розробленого застосунку. Здійснювались UI тестування для перевірки коректності та зручності інтерфейсу, тестування сумісності для впевненості у роботі на різних пристроях та функціональне тестування для перевірки відповідності всіх визначених вимог. В результаті дослідження була успішно розроблена інформаційна система для автоматизованого тестування, яка відповідає високим стандартам та вимогам. Отримані результати можуть служити основою для інтеграції програми у навчальний процес або для надання студентам можливості отримати практичні навички в оцінці своєї мовної компетенції.

This scientific work is aimed at the development and implementation of an innovative mobile application aimed at assessing the level of knowledge of foreign languages. The main goal of the study was to create a convenient and fast tool that allows users not only to determine their level of language competence, but also to identify shortcomings and determine the optimal path for further improvement. In the course of the study, the existing methods and systems for evaluating language skills were carefully analyzed. Based on this analysis, detailed functional and non-functional requirements for the developed software product were formulated. The choice of technical and software tools, in particular the Swift programming language and the IOS operating system, was justified by their relevance and the ability to create applications for all devices in the Apple ecosystem. A significant part of the work was the creation of a database using the non-relational Realm system for mobile devices. The application interacts with data in JSON format, which allows you to efficiently load and display lists of questions for users. In the development process, such libraries as Foundation, UIKit, RealmSwift and others were used in order to ensure optimal performance and reliability of the application. Special attention was paid to creating an intuitive and convenient interface for users. The development process included a careful design of the logic and structure of the mobile application in order to ensure maximum convenience during use. One of the key parts of the research was testing the developed application. UI testing was carried out to check the correctness and usability of the interface, compatibility testing to ensure operation on different devices, and functional testing to check compliance with all defined requirements. As a result of the research, an information system for automated testing that meets high standards and requirements was successfully developed. The obtained results can serve as a basis for the integration of the program into the educational process or to provide students with the opportunity to gain practical skills in assessing their language competence.
Keywords: мобільний застосунок; рівень знань; swift; ios; json; mobile application; level of knowledge