Дослідження впливу монотонності і стресу на психічну втому і небезпеку травматизму - Касьянов, М. А.; Андріанова, О. О.; Медяник, В. О.; Гунченко, О. М.; Рибальченко, О. О. (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті показана необхідність врахування здатності людини-оператора протистояти негативним шкідливим та небезпечним виробничим факторам, таким як монотонність та стрес, при оцінці професійного ризику і професійної придатності працівників.

In clause the necessity of the account of ability of the man-operator is shown to resist to negative harmful and dangerous production factors, such as monotony and stress, at a rating of professional risk and professional suitability of the workers.
Keywords: професійний ризик; професійна придатність працівників; людина-оператор; виробничі фактори; стан монотонності; стресові ситуації