Дослідження деформованого стану металу гнутих профілів замкненого перетину - Плєснецов, Юрій Олександрович; Забара, О. С.; Коворотний, Т. Л.; Любімов, М. С. (НТУ "ХПІ", 2010)
На основі повних факторних експериментів 2² отримано розрахунково-експериментальну модель, що дозволяє визначати основні технологічні параметри процесу валкової формовки гнутих профілів замкненого поперечного перетину. Перевірка адекватності моделі показала, що отримані рівняння можуть бути використані для розрахунку потоньшення та кута пруження металу у процесі валкової формовки гнутих профілів замкненого поперечного перетину.

Basing on a full factor experiment 2² the calculated experimental model was acquired, which do allow defining basic technological parameters of process of roll forming of closed roll-formed section. Checking for adequateness of a model has shown that the acquired equations can be used for calculation of thinning and of springing angle of metal during roll forming of the closed cold rolled section process.
Keywords: будівельний металопрокат; металопродукція; штрипси; деформації; гнуті профілі; напружено-деформований стан; потоншення металу