Перспективи розвитку ПФГ в економіці України - Павленко, Н. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті розглянутий сучасний стан розвитку промислово-фінансових груп в економіці України, визначені їх характерні риси. Встановлено, що відсутність офіційної інституціалізації цих бізнес-структур заважає використанню їхнього економічного потенціалу відповідно до національних інтересів.

In the article the current state of industrial-financial groups’ development in the economy of Ukraine is considered, their main features are identified. It was explained that the lack of official institutionalization of these business structures hinder the use of their economic potential according to the national interest.
Keywords: інтегровані бізнес-структури; інвестиційні кредити; промислово-фінансові групи; національні інтереси; державні програми; загальнонаціональні проекти; регіональні проекти